Over Ons

 
Onderstaand de tekst van de flyer die gebruikt wordt voor de promotie van onze vereniging.
 

Gieten en Omstreken

Sinds 1941 bestaat de konijnen-, pluimvee- en sierduivenvereniging Gieten en Omstreken. Belangrijkste doel van deze vereniging is het gezamenlijk beleven van de kleindierensport op een sportieve en plezierige manier. In 2016 bestaan we 75 jaar. Er wordt nu al gebrainstormd over de mogelijkheden die er zijn om dit te vieren.

Om dit te bereiken worden een groot aantal activiteiten voor en door de leden georganiseerd. Het lidmaatschap is slechts 15,00 euro per jaar, jeugdleden betalen € 7,50.  

 

 

Ledenvergadering

Om leden te informeren over onze hobby, wordt er elke 3e dinsdag van de maand, eens in de twee maanden, een ledenvergadering gehouden. Deze bijeenkomsten zijn in de kantine van de ijsbaan te Gieten. Tijdens deze vergaderingen wisselen de leden vaak (fok-)informatie aan elkaar uit en helpen elkaar zo om tot een nog hoger niveau te komen.

 

 

Nieuwsbrief

Circa een week voor de ledenvergadering valt de nieuwsbrief op de mat. Hierin staan allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes vermeld. Geprobeerd wordt om van de meeste activiteiten een verslag met foto te maken.

 

 

Sprekers

Om de ledenvergadering avondvullend te houden, wordt met regelmaat een spreker uitgenodigd. Afhankelijk van de gastspreker wordt het onderwerp gekozen, maar altijd is het leerzaam.

 

Excursie

Elk jaar wordt er een excursie naar een park, fokkerij of iets dergelijks georganiseerd.Naast de educatieve waarde van zo’n uitstap staat de gezelligheid voorop.

 

Jongdierendag

Worden in het voorjaar de dieren geboren, in de herfst willen de fokkers graag weten of de jonge dieren goed zijn. Hiervoor is de jongdierendag. Door erkende keurmeesters worden de dieren van dat jaar gekeurd op de standaarden die gelden. Deze gezellige dag is het begin van het showseizoen.

 

Tentoonstelling

In november wordt in de Manege Laarhof in Zuidlaren onze Oostermoershow gehouden. Deze show biedt leden van de vereniging en fokkers uit de omgeving om hun dieren te showen en te laten beoordelen op hun raseigenschappen. De manege is een prima accomodatie waar we een fraaie show kunnen organiseren.

 

Onze gebruikers

Hier kun je een typische gebruiker beschrijvenen waarom dit project zo belangrijk voor hun is. Het is goed om je bezoekers te motiveren zodat ze ook weer terug komen naar je website.